27 ledna, 2020 Od admin Off

Rozhovor se závodníkem LH24 2020

LH24 – nejnáročnější vytrvalostní sportovní akce na Lysé hoře, která proběhla o víkendu 18. – 19. 1. 2020 – závod „LH24“ je mistrovstvím ČR v zimním horském maratonu jednotlivců a extrémní horskou štafetou dvojic.

výška hory: 1 323 m n. m. délka okruhu: 12 km převýšení: 800 m 


Vyzpovídali jsme našeho reprezentanta – nezajímá nás příprava, nebudeme se ptát na atmosféru před závodem, nechceme ani klást otázky na pocity po doběhu. Od toho je na internetu opravdu mnoho jiných článků, rozhovorů. Nás zajímá něco trochu jiného!

Co všechno jsi během 24 hodin závodu snědl a vypil?

Vodu a iontový nápoj. V jakém množství? Počkej, to není všechno! Coca colu, Kofolu a Birell – nealko pivo. Vodu a ionťák jsem si bral nahoru po půl litru vždycky, dole jsem si dával Kofolu, Colu a Birell na střídačku po každém okruhu něco.
Co jsi jedl? Jednou jsem měl halušky a housky s poličanem a se salámem jsem střídal. Stačilo? No hele, hlad jsem měl jeden okruh, ten fakt krizovej, tam už mi bylo všechno jedno.

Jak vypadala největší krize během 24 hodin závodu?

Nejtěžší byl sedmý okruh a myslím, že jsem to zkazil tím, že jsem si před tím dal dlouhou přestávku a vytuhnul jsem, takže to trvalo dlouho, než mi zase naběhla forma.. Takže sedmý okruh? Sedmý okruh jsem měl i časově nejdelší, nahoru mi to trvalo jakž takž, ale dolu to bylo nejtěžší.

Dle výsledků měly dvě ženy lepší výkon než ty, jak to neseš?

Turbomyši nějaký!
A nedělá to s tebou nic? Nedělá, nedělá. Nic to se mnou nedělá. ????
Určitě ne? Příště už se to nestane!

Budeš u jedné z disciplín našeho blížícího se závodu. Takže to nijak neovlivní tvoje chování k závodníkům, hlavně závodnicím, Valentýnského pekla 14.2. 2020? Nejsi teď vůči ženám zaujatý? 

Ne vůbec, jako že bych fandil chlapům, jo? Nebudu přece podrážet ženský… Ale příště už se to nestane! 

Co na to tvůj fyzioterapeut? Jak tě dává dohromady?

Měl hodně práce!
Jak to probíhalo? Nejdřív mi dal dohromady jedno lýtko, druhé lýtko, vzadu stehna, zadek, přední stehna.. A pak jsem šel ještě na tři čtvrtě hodiny na lymfamasáž. Kolínský fyzioterapeut Kraus je nejlepší, v pondělí tam zase jdu.
Ještě tam jdeš? Jednou týdně, je to příprava..