23 prosince, 2019 Od admin Off

Těhotenské focení – zdokumentujte s námi kulaté bříško!

Těhotenské focení – památka na celý život

Těhotenství je jednou z největších změn v životě ženy. Tělo prochází úžasným vývojem a dokazuje, že příroda má vše naprosto dokonale vymyšlené. Zázrak stvoření života v přímém přenosu. Každá nastávající maminka netrpělivě čeká až bude moci oznámit radostnou novinu svému okolí, nejdřív na ní ale musí být vidět alespoň nějaké známky jiného stavu. Jak se takový jiný stav pozná? Okolí si nemůže nevšimnout kulatého bříška! To ale nevyroste jentak z ničeho nic za měsíc.. musíte si počkat..

Ideální doba k focení?

Dle doporučení našeho zkušeného fotografa jsme se domluvili na focení v sedmém měsíci těhotenství. Bříško je opravdu krásně kulaté, otoky zatím žádné nebo minimální, prsa jsou v nejkrásnější formě ještě před finální přípravou na kojení. Fotograf měl pravdu. Sedmý měsíc je také obdobím, kdy si těhotenství užíváte, druhý trimestr byl vysvobozením po prvních třech unavených a vyčerpávajících měsících, nabil nás pozitivní energií. Tento přelom mezi druhým a třetím trimestrem je obdobím bez větších bolestí z rostoucího břicha nebo prsou, obvykle bez nevolností, žena si připadá krásná a plná síly. Za nás ideální termín pro rezervaci termínu u fotografa.

Klasika nebo „mimoproud“?

Zkušený fotograf vás nebude nutit do póz, které k vám nesedí, ve kterých se necítíte ve své kůži. Zkušený fotograf vás naopak nejdříve chce blíž poznat, promluví si s vámi o vaší představě, vašich zájmech a průběhu těhotenství. Těšíte se na holčičku? Máte rádi růžovou barvu a chcete ratolest náležitě rozmazlovat? Fotograf vám doporučí, co si s sebou vzít, abyste mohli při focení využít všech roztomilých malých věciček z výbavičky, kterou už máte připravenou, a ukázat světu, jak moc se na potomka těšíte! Posloucháte Rammsteiny a nesnesete pastelové barvy? Vaše focení může být originální a neposlouchat mainstream! Chodíte rádi bosky a bojujete za záchranu planety? Foťte se bosí, nazí, přineste si vlastní vyrobené rekvizity, vaše fotky budou odrazem vašeho nadšení a vaše dítě za pár let bude obdivovat, jaké mělo rodiče. Praktikujete jógu? Vaše fotografie ve vybraných pozicích budou vypadat božsky!

Náročnost

Na focení není nic těžkého, zabere vám maximálně dvě hodiny času včetně rozhovoru s fotografem o možnostech, vašich představách, použité technologii a také možnostech kvalitního tisku vybraných fotografií. Některé pózy mohou být trochu náročné, je třeba v nich pár chvil vydržet než fotograf promyslí ideální osvětlení pro vaši dokonalou fotografii. Hra se světlem a stínem se vyplatí! 

Co s sebou?

S sebou nepotřebujete žádnou povinnou výbavu. Doporučujeme si s sebou vzít šátek, který decentně zahalí různé části těla v některých pozicích. Těhotenské fotografie jsou oslavou ženy jako takové, její plodnosti a krásy. Primárně se nefotí ve spodním prádle, pokud ale chcete fotografie ve spodním prádle, fantazii se meze nekladou. Samozřejmostí jsou krásné těhotenské šaty zdůrazňující vaše ženské křivky a kulatý pupík. 

Partner

Na těhotenském focení se může podílet i váš partner. My účast partnera vřele doporučujeme! Partner může mít také spoustu nápadů na bláznivé fotografie, kterým se jednou budete všichni smát. Doporučujeme poslechnout rad fotografa, pod jeho taktovkou vzniknou opravdu krásné fotografie vás dvou v očekávání. Hlavní role ale stále zůstává mamince!

A vůbec, neberme se tak vážně, užívejme si tuto krátkodobou hormonální smršť. Prakticky jediné období, kdy jsme hrdé na náš velký pupík! 

*zveřejněné fotografie jsou před úpravou