19 ledna, 2020 Od admin Off

KILPI LH24 – Husmen běží!

KILPI LH 24 – winter extreme race měl letos na trati i našeho reprezentanta. Lysou Horu pokořil během 24 hodin celkem 9 krát a skončil na krásném 25. místě ve své kategorii! Gratulujeme a jsme pyšní, že můžeme podporovat nadějné běžce.

Kilpi 24 hodin na Lysé hoře (dále jen LH24) je extrémní, vytrvalostní závod určený pro širokou sportovní veřejnost. Jedná se o 24 hodin trvající extrémní horskou štafetu dvojic společně se závodem jednotlivců, který je vyhlášen jako Zimní M ČR v horském maratonu jednotlivců. Principem závodu je co nejvyšší počet výstupů po pevně dané trase na vrchol Lysé hory za 24 hodin.

Více informací o závodu se dozvíte na adrese: https://www.lh24.cz/lh24/?

Sledovali jsme průběžné aktuality:

neděle | 06:45

V noci se činili i fotografové, tady je další velké hotové album: https://www.zonerama.com/LukasX-Trail/Album/5946679

neděle | 06:00

Na Ostravici už je úplně bílo, zima přišla o den později, než jsme si přáli, ale to nevadí 🙂 Nad ránem už je na závodnících opravdu velká únava. A není se co divit, do konce závodů zbývají poslední čtyři hodiny. Mnoho lidí už váhá, zda se ještě vydat nahoru, pročítají průběžné výsledky a kalkulují, co by zastavení znamenalo.

sobota | 22:00

Devátá LH24 je ve své polovině, ale pro řadu závodníků již skončila. Důvod? Úraz. „Doposud máme přibližně deset zraněných a jedná se převážně o poraněné kotníky, konkrétně výrony. Oproti předchozím ročníkům je těch případů více, ale to se dalo čekal kvůli tomu počasí,“ zhodnotila dosavadní průběh jedna ze zdravotnic.

sobota | 21:30

První velká galerie od Kuby Stryka: AKREDITACE + START + PRVNÍ KOLO

sobota | 21:15

Už pár hodin probíhá závod po tmě, a to je pro LH24 typické, že větší část závodu si každý na cestu musí posvítit… V povinné výbavě jsou dvě čelovky, začínáme to opět důsledně kontrolovat.

sobota | 20:45

Jeden z organizátorů se právě vrátil z testovacího proběhnutí trasy a hlásí: “Na trati panuje klid, všichni už jen mlčky kráčí vzhůru a soustředí se na svůj výkon. V stále hustším sněžení v horních pasážích není ani pořádně vidět na ten dav před vámi. V seběhu jsem potkal dosud vedoucího Tomáše Štveráka a tempo měl zatím stále velmi slušné!”

sobota | 20:15

Na Lysé hoře už začalo hustě sněžit, dříve zledovatělé chodníky jsou od nesmeků a hrotů rozbité, takže se podmínky výrazně zlepšily. V podstatě jediným místem, kde to musí být pro všechny nepříjemné, je kamenitý úsek v seběhu z Lukšince pod Albínovo náměstí.

sobota | 18:45

Nezapomeňte se dnes dívat na hlavní zpravodajskou relaci ČT. Závod by tam neměl chyběj 😉

sobota | 18:00

Ze závodu už odstoupilo zhruba 20 unavených účastníků. Stále více se zaplňují zóny pro odpočinek, někteří jednotlivci si dávají první větší pauzu po 2 či 3 kolech. To se však netýká těch nejrychlejších, kteří se v depu zastavují jen na pár vteřin…

sobota | 16:00

Beskydy zalila tma, v platnost tak vstupuje pravidlo o povinném rozsvěcení čelovek a nutností mít u sebe náhradní svítilnu. Průběh závodu je zatím bez komplikací, nicméně to se může změnit. Z časů jednotlivých kol i ohlasů závodníků vyplývá, že se to letos rozběhlo velmi rychle. Především týmy z kategorie dvojic to ženou hned od začátku a bude zajímavé sledovat, zda to někdo “odskáče”.

sobota | 14:00

Máme za sebou první čtyři hodiny závodu. Naštěstí zatím nemáme hlášeno žádné zranění, přestože trasa je hodně zledovatělá a rychlá. Zdá se, že by to mohl byt ročník ve znamení žen, které míchají absolutním pořadí v kategoriích jednotlivců i dvoučlenných štafet.

sobota | 12:00

Bohužel už máme prvního odstupujícího, naštěstí však nejde o zranění z trati, ale o přetrvávající střevní potíže. Byl to zkrátka zkusit, ale nejde to…

sobota | 11:30

Na webu už si můžete prohlížet PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY. Sami vidíte, že závod se rozběhl opravdu velmi rychle. Účastníci štafet zřejmě zaběhli nejrychlejší startovní kola historie závodu!

sobota | 10:00

Odstartováno! Z industriálního prostředí bývalé Pily vyběhli závodnici vstříc beskydské krásce Lysé hoře. Hned po startu se od všech odtrhl Vít Otevřel, který si možná spletl závod s Lysacupem 🙂

sobota | 9:00

Hodina do startu. Své startovní číslo a čip už si vyzvedlo přes 1000 závodníků! Na opozdilce ještě chvilku počkáme a v 10:00 všichni na start!